Óriási karácsonyi ajándékot adtak át egyesületünknek a helyi fiatalok! Köszönjük és gratulálunk! Várakozásokon felüli eredményt értek el helyi iskolásaink a szombaton rendezett megyei Diákolimpián.

A december 12-én rendezett nagykőrösi Pest Megyei Diákolimpián 100 feletti induló vett részt megyénk számos iskolájából, így különösen értékes a mindössze néhány hete indított programunkban szereplő diákok teljesítménye! A Sport Legyen a Tied!* programban a Barcsay Általános Iskola közel egymillió forint értékű asztalitenisz eszközcsomaggal gyarapodik majd hamarosan. Láthatóan jó helyre érkezik majd a támogatás, hiszen egyesületünk csak november 4.-én indította el "ping-pong uzsonnák" rendezvényeit a Barcsay aulájában a Surányi Cukrászda segítségével. A rendezvényeken igyekeztünk megszerettetni sportágunkat mindenkivel, aki örömmel és szívesen fog vagy fogott ütőt a kezébe és helyi iskolás. Ez olyan jól sikerült, hogy tegnap máris kiváló eredményt mutattak fel iskolásaink! Úgy tűnik, hogy a Németh Magdolna és Fodor Zoltán által vezetett edzések gyors és látványos eredményeket hoztak, hiszen minden fiatalunk remekül szerepelt. Van mit támogatni, jó helyre érkezik az MDSZ és a MOATSZ segítsége, no persze ehhez kiváló alapanyagot is kaptunk mind a Barcsay, mind a Pilisszentlászló Kékvölgy Általánostól!

  • Sándor Gyurka (Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola) korcsoportjában 3. helyezést ért el.
  • Dózsa Dávid (Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola) korcsoportjában 2. helyezést ért el.
  • A Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola csapata 3. helyezést ért el.
  • Nem utolsó sorban, szintén nagyon szép eredményt ért el Stverteczky Mátyás, aki a korcsoportjában 4. helyezést ért el.  

A rendezvény a szülőktől is komoly áldozatot követelt, hiszen reggel 9-től este 7-ig pattogott a labda, a gyerekek igazán sokat, 3-5 órát pingpongoztak. De nagyon megérte!

Sándor Gyuri az I-II korosztályban nagyszerű teljesítménnyel elhozta a bronzérmet. Dózsa Dávid a III-IV korosztályban szintén nagy küzdelemben elhozta az ezüstöt. Továbbá Dávid és Sárközi Ricsi csapatban lett bronzérmes. Matyi a III-IV korosztályban az 5 fős csoportjában egy fantasztikus küzdelemben legyőzte azt a srácot, aki végül a versenyen 4. lett, de a csoportjában 3 nála több évvel nagyobb srác is volt, így nem jutott tovább. 2 győztes 2 vesztes meccset játszott.

Előzmények:

2015.12.05. Szentendrei Diákolimpia 2015 - Eredmények

2015.11.25. Diákolimpiát rendezünk - 2015/12/05 12:00-18:00

 

*A Sport Legyen a Tied! Program kiemelt célja az ifjúság sportolási hajlandóságának növelése. A Sport Legyen a Tied! Program keretében országszerte kerülnek megrendezésre sportágakat bemutató események, illetve a köznevelési intézményekben a helyi sportlehetőségeket népszerűsítő programok. Számos iskola részesül térítésmentesen a mindennapos iskolai testnevelés keretében is használható sporteszközcsomagokban. A MOATSZ és az MDSZ már 2015 szeptemberében értesítette a Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskolát, hogy közel egymillió forint értékű asztalitenisz eszköztámogatást küld hamarosan!