Országos Kopogós Bajnokság 2017. Január 8.-án, vasárnap az Ormai László asztalitenisz csarnokban (Statisztikában)!

A nevezési létszámtól függően a verseny győztese, vagy az első két helyezettje jogot, azaz kvótát szerez a 2017. január 28-29-én Londonban megrendezésre kerülő Pingpong WCCP világbajnokságon való részvételre.

****

Frissítés 2017/01/03 13:56

Program: Január 8, vasárnap

  •   9 óra: Páros szám kezdés
  • 11 óra: Egyéni számok kezdődnek a csoportokkal, közben a páros verseny megy tovább
  • 12 óra: Páros döntő
  • 16-17 óra: Egyéni főtábla kezdés
  • 19-20 óra: Egyéni döntő
  • A páros versenyszámnál 64-es tábla lesz, egyenes kieséses rendszerben.

Az egyéniknél 4 fős csoportok lesznek, a csoport első két helyezettje továbbjut a 64-es főtáblára, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatódik a verseny.

Nevezési díjak

  • egyéniben felnőtteknek: 1,800 Ft/fő
  • egyéniben utánpótláskorúaknak 1,000 Ft/fő
  • párosban felnőtteknek 900 Ft/fő
  • párosban utánpótláskorúaknak 500 Ft/fő

Tekintettel a nagy nevezési létszámra, kérek mindenkit, hogy a verseny előtt időben jelentkezzen a versenybíróságnál, hogy a bírósporttársak tudják, hogy megérkezett. Sportorvosi igazolást nem kell a versenyre hozni! A versenybírói asztal mellett ülő hölgyeknél lehet a nevezési díjakat rendezni. Célszerű a jelentkezéssel egy időben rendezni a nevezési díjat is. Aki csak egyéniben indul és párosban nem, kérném, hogy legkésőbb 10 óráig érkezzen meg és jelentkezzen le

A sorsolás teljesen szabadon fog menni, nincs kiemelés. A hazai ranglista nem számít!

A verseny ideje alatt egész nap büfé fog üzemelni.

***

Frissítés 2016/12/29 - 11:15:

Egy héttel a nevezési határidő előtt beteltek a helyek a Dulevo Országos Kopogós Bajnokságra! Összesen 130 nevezés érkezett eddig. Amennyiben még érkeznek nevezések, várólistára helyezzük és amennyiben lesz lemondás (kérem, hogy időben jelezzétek), akkor a nevezések időbeli sorrendjét vesszük figyelembe és a nevezési létszám maximumig feltöltjük a szabad helyeket! Természetesen időben értesítek minden várólistán lévőt, hogy tud e indulni!

***

A versenyen a hivatalos Dunlop ütőkkel lehet játszani, amiket a szervezők a versenyen biztosítanak. Az egyen kopogós ütőknek köszönhetően újra eltűnhetnek a tudásbeli különbségek. Bárkinek esélye lehet bárki ellen! A versenyt a régi 40mm-es Nittaku labdával rendezzük meg.

A versenyen az egyéni szám mellett a páros számot is megrendezzük. Párosban nem feltétele, hogy valaki egy klubban játsszon, tehát szabadon indulhat bárki bárkivel. Nincs külön női és férfi versenyszám sem, vegyesen indulhatnak lányok, fiúk, nők és férfiak. A páros számok egyenes kieséses rendszerben zajlanak, az egyéni számban a csoportmérkőzéseket követően a főtáblán szintén egyenes kiesésben folytatódnak a küzdelmek. A párosban 2 nyert szettig mennek a mérkőzések. Az egyéni számban a csoportokban 2 nyert szettre mennek a mérkőzések. A főtábla mérkőzései verseny alakulásától függően 2, vagy 3 nyert szettre, az elődöntők és a döntő 3 nyert szettre mennek.

Szabályok: 

  • Mindenki ugyanolyan ütővel játszik (Dunlop), nincs saját ütő. Az ütőt a szervezők biztosítják! A szettek végén az ütőt le kell tenni arra térfélre, ahol játszottunk, ott kell hagyni. Térfélcserekor azzal az ütővel játszunk, amit az ellenfél a saját oldalán hagyott.
  • Egy mérkőzés 2 nyert szettig tart, tehát, vagy 2:0, vagy 2:1 lehet a mérkőzés, minden szett 15 poénig tart, a legszorosabb állás 15:14 lehet, így aki 14:14-es állásnál megcsinálja a poént az nyeri a szettet. A döntő szettben 7-nél van térfélcsere. A döntő 3 nyert szettre megy.
  • Különlegesség a Dupla pont opció! Lehetőség van a mérkőzés során egyszer az adogatónak 'dupla pontos labdát' kérni. Ilyenkor a játékvezető kicseréli a labdát sárga labdára és a dupla pontos poént sárga labdával kell lejátszani. Ha az a játékos nyeri a labdamenetet, aki kikérte a dupla pontos labdát, 2 pontot kap! Ha elveszti, akkor az ellenfélnek továbbra is csak 1 pont jár! A dupla pontos labdát a szett közben bármikor ki lehet kérni, de legkésőbb 12-es állásnál! Tehát amikor a dupla pontot kikérő játékos eléri a 13-at, akkor már nem kérheti ki, azzal nem lehet megnyerni a 15-ig tartó szettet! Attól függetlenül, hogy az ellenfélnek hány pontja van, akár lehet 14 is, az adogató, vagyis a dupla pontot kérő játékos kikérheti a dupla pontos labdát. Ki lehet kérni akár az első, illetve második szervánál is. A döntőben, ahol 3 nyert szettre megy a mérkőzés, ott 2 alkalommal lehet kikérni a dupla pontos labdát, de egy szettben csak 1 alkalommal.
  • Időkérés a mérkőzések folyamán nincs!
  • A törölközés itt is 6 poénonként lehetséges.

Nyeremények:

A.)

A Danubius Hotels Group is csatlakozott a verseny támogatóihoz. A cégcsoportnak köszönhetően a VB-re kijutó két versenyző ideális környezetben, a Danubius Hotel Regents Park szállodában készülhet az összecsapásokra! A két játékos összesen 4 éjszakát, január 26-30-ig tölthet el a London szívében, a királyi Regent's Park mellett elhelyezkedő 4 csillagos szállodában! :)

Összekötjük a két játékos számára a kellemeset a hasznossal, mivel január 26-án, a január 28-29-i VB előtt két nappal a két versenyző részt vehet a 'London Masters' elnevezésű pénzdíjas kopogós versenyen is, amelyet Gergely Urban szervez! Ez felfogható egy bemelegítő versenynek is. És jöjjön a plusz!

Január 27-én pedig a VB előtti napon lehetőség lesz városnézésre, megtekinteni London nevezetességeit! Londonban járva nem szabad kihagyni a híres Big Bent és a Tower-hidat sem!

Aki január 8-án bejut a verseny döntőjébe, az 4 napot tölthet el Londonban! Úgy gondolom, érdemes nevezni és elindulni a versenyen! Tudjátok, egyforma ütők, egyenlő esélyek!

B.)

Az egyéni és páros számok helyezettjei összesen több mint 200,000 Ft összértékű nyereményt vihetnek haza! Azon túl, hogy a verseny első két helyezettje részt vehet a 2017. január 28-29-i Pingpong világbajnokságon és 4 napot tölthet el Londonban, a verseny nyereményei között szerepel wellness hétvége, sportcipő és értékes utalvány is. Plusz az induló játékosok között kisorsolunk egy pár Asics cipőt!

Egyéni szám:

1. hely: egy pár Asics cipő 25,000 Ft értékben

2. hely: egy pár Asics cipő 25,000 Ft értékben

3-3. hely: Stiga vásárlási utalvány 10,000-10,000 Ft értékben

5-8. hely: Stiga vásárlási utalvány 5,000-5,000 Ft értékben

Páros szám:

1. hely: Wellness hétvége a lajosmizsei Liza Hotelben 2x 2fő/2éj

2. hely: Ebéd, vagy vacsora a zuglói Thököly étteremben 2x 10,000 Ft értékben

3-3. hely: 2 db 2-6 fős szabadulószoba csapatbelépő 2x 9,000 Ft értékben

Az Asics cipőket Hajduska Rita ajánlotta fel az LCG Sportbrand jóvoltából, a stiga utalványokat a Shopsportnak köszönhetjük és a csapatbelépőket pedig Pattantyús Ádám ajánlotta fel a szabaduloszoba.hu jóvoltából! Köszönjük a hasznos és értékes nyereményeket!

 

 

 

Kedvcsinálók:

 

 

 

Marty Reisman legenda így csinálta:

 

Barna Viktor ellen pedig így: