Megjelent, kapható és kötelező irodalom Vörös Csaba könyve, "Klampár a fenegyerek".

"Az asztalitenisz az idegek harca. Állunk egymással szemben három méterre és kétszázzal ütjük a labdát. Ennyi idő alatt tudnunk kell, mit ütött az ellenfél, és tudnunk kell, mit üssünk mi. Az agy nem gondolkodik, csak cselekszik. Több millió órát kell eltöltenünk az edzőteremben, hogy begyakoroljunk mindent, ha világbajnokok akarunk lenni."

Letehetetlen könyv, hiszen:

  • Klampár Tibor a magyar asztalitenisz utolsó aranycsapatának máig aktív tagja. A sportág iránti szeretete hihetetlen erővel van jelen. Már önmagában ez is elegendő lehetne, hogy zseniális írás szülessen életéről. A mű egyes szám első személyben, Klampi saját szavaival mesél történeteket, és ettől még élesebb, még hitelesebb.
  • Elolvasva a magyar asztalitenisz közel ötven éve is jobban megismerhető. Még azok is érdekes háttér-információkhoz jutnak sportágunkról, akik amúgy éppen Klampár Jónyer vagy Gergely miatt fogtak ütőt, és szerettek bele a sportágba.
  • Pofonegyszerű, mert Klampár szavaival elmesélve kristálytiszta receptet is olvashatunk arra, hogyan legyük világhíres, utolérhetetlen asztaliteniszezők :)

Ha kíváncsi vagy a receptre, vagy meg szeretnéd tudni, ki a mester szerint Magyarország de talán a világ egyik legjobb szerválója, ha érdekel, hogy miért szúrta le majdnem Németh Karcsit, ha többet szeretnél tudni a legnagyobb ping-pong bulik, vagy a mester száguldásainak történetéről, vedd meg máris!

Jan-Ove Waldner, az asztalitenisz Mozartja Klampárról: "Klampár megelőzte a korát és ez nagyon tetszett! Olyan egyszerűnek tűnt, amikor játszott. Nem mozgott sokat, de neki volt a legjobb labdaérintése. Mágikus volt. Ő volt és lesz mindig is a példaképem!"